(priručnik za uživanje – deo treći)

Teško je biti objektivan u stvarima kojima ti se dopadaju. U pitanju je ipak tvoj ukus i ono što se tebi dopada. Zato su ovo i samo moji subjektivni predlozi. A ovaj put u (sve redovnijem) postu Beograd 1, 2, 3 našli su se jedan kafić, jedna YouTube emisija i najveselije i najšarenije kecelje u gradu. Pa da počnem 🙂

1. Probajte najbolji čokoladni sufle u gradu – u Tribeki

U Tribeku idem godinama. I uvek mi je fascinantno da se lokal nalazi u Knezu, a da malo ljudi zna za njega. Lako bih mogla reći da je ovo i moj omiljeni kafić. Zašto? To je možda moja glupa hedonistička osobina, ali od svih stvari kada sednem negde, među prvima na listi mi je  da mi konobar bude ljubazan (i nenametljiv). I tu me Tribeka nije nikada izneverila. Momci uvek na mestu. Izbor pića pristojan. Klopa odlična (cene malo jače, porcije malo manje). Gužve nikad. I definitivno najbolji čokoladni sufle u gradu. Neverovatan. Igre čokoladnih perverzija na usnama – topljena čokolada, komadići lešnika, badema, višnje… Ma, neviđeno svaki put. Preporuka za lenja  popodneva i proslave bez razloga.

2. Pogledajte nedeljnu emisiju Talije sa Lunom Lu

U dnevnim dozama politike i loših vesti pojavila se emisija Talija: 8 minuta o sreći & (once again) Luna Lu, koju setno priznajem da pratim još od Vremena Zabave (ako se iko seća šta je to… I naravno gotivim). Luna Lu svakog ponedeljka (ne baš u minut) dođe da kaže samo malo zastanemo, da razmislimo, da vidimo gde smo i šta smo, da se probudimo iz hipnoze 9-5 i nemanja vremena. Najvažnije pitanje koje se provlači kroz svaku epizodu je šta je sreća, i zašto želimo tuđu nesreću, ko nam je kriv (jer mi nikad nismo), koju ulogu sreća ima u uspehu i sve to na jedan zanimljiv i duhovit način propraćen beogradskim šmekom i njegovim ubrzanim životom. Gosti su uvek zanimljivi (ne bih izdvajala) jer svako ima neki svoj pogled na taliju, a Luna Lu i sama priča svoju priču i pravi jedan fenomenalan mix koji uspeva da prođe (verovatno samo) na YouTube-u jer eto slobode umetnosti. Pogledajte najaktuelniju epizodu i razmislite o ovim „manje važnim“ životnim pitanjima.

3. Poklonite nekome najluđe Kecelje sa šašavim natpisima

Bilo da sami volite da kuvate ili imate nekoga ko apsolutno (ne) obožava da kuva, ove kecelje su neverovatan poklon! Genijalni i duhoviti natpisi i šareni i veseli dezeni će vas sigurno oduševiti pa nećete (kao i ja) znati za koji pre da se odlučite! Ove fenomenalne kecelje šije i ručno crta jedna divna devojka iz Beograda i kecelje se uvek lako mogu naći na sajmovima rukotvorina ali i naručiti preko fb strane Kecelja sa šašavim natpisima. Pogledajte, sigurno ćete se zaljubiti i naći idealan poklon za mamu, baku, tetku ali i tatu i muške pripadnike koji se (avaj!) uvek ispostavi da bolje kuvaju.

šta raditi u beograduNadam se da su vam se svidele preporuke.

PozZ

p.s. Želite da napišete knjigu od početka do kraja, a zatim je i objavite? Prijavite se za najbolji KURS KREATIVNOG PISANJA na svetu 🙂

Author

If you're too tired to go out tonight, just think how you'll feel at seventy two!

4 Comments

    • Trenutno ima sajam rukotvorina u Knez Mihajlovoj – održava se u bivšoj robnoj kući na Trgu Republike, čini mi se da traje do kraja maja. Za više informacija možeš da pogledaš FB stranu kecelja ili ako nisi iz Beograda, postoji mogućnost slanja na adresu.

  1. Citam ja tekst ispicetka kad cujem neko vice, skrolujem na dole kad ono kolac: Uzmi me, uzmi me!
    Tresnem se po celu, vratim se nazad, kad ono opet vice..
    I ja sta cu, sad moram da se spakujen i krenem u restoran!

Comment