Ovog meseca spajam preporuke za jun i jul – a verovatno ću i za avgust i septembar uraditi isto jer je leto i planiram da otperjam odavde, of course na duže. Ko nije upućen, u pitanju su moje (kako naslov kaže random) preporuke šta raditi, pročitati, jesti i videti (uglavnom u Beogradu) 🙂 Let’s begin!

Pre nego počnem, htela bih da kažem da se preporuke prave od stvari koje mi se dopadnu, a ima i dosta onih koje mi se ne dopadnu. Npr. bila sam na famoznom branču u Bella Vidi i ne znam da li im nije bio dan, ali usluga je bila prehaotična, pola stvari su nam zaboravili, a sam klopa okej, ali nije za padanje na dupe. Gledala sam i operu Falstaf u Narodnom ali mi nije baš najsjajnija. Otišla sam u Moravu, u novom Merkatoru, na ćevape ali nisam bila zadivljena iako mi se koncept za šankom svideo. Dalje, ima jedan super kafić u Zemnunu koji se zove Mlin, ali njihova kafa mi nije baš sad ono wow, iako je za sedenje stvarno prijatno. Hoću da kažem, krećem se ja dosta i moj je život poprilično sadržajan pa shvatam svoje preporuke ozbiljno 🙂

Bella Vida branč – precenjeno (i preglasno)

Neki mačići već znaju da kafu obožavam, pa ovaj put imam čak 2 preporuke (jer nije fer da ponavljam Drip svaki mesec):

1 Luwak kafeterija

Kafić koji izgleda kao lokalni promašaj u stvari je mesto sa vrhunskom kafom što nagoveštava samo njegovo ime. Šolje za kafu su ispod proseka, sam abijent izgleda u najmanju ruku zastarelo kičasto i čini vam se da ovde sede samo ljudi koji su potpuno zalutali (i u Beograd i u ovaj lokal), a opet, kafa je top. Nalazi se u Cvijićevoj 24 i kapiram da ćete sesti samo 1x kao ja, ali ako se nađete u prolazu, stvarno je dobra kafa pa vredi zažmuriti na ostalo.

2 Kafić Fuka

Fuku već merkam neko vreme, samo što je isto na Zemunskoj pijaci, znači sam ambijent je hm, diskutabilan. Npr. sa na sva usta hvaljenim restoranom Kordinata ja lično nisam zadovoljna (meni mi je preuzak, slatkiši bzvz a hrana 7/10 a cene napumpane, mada naravno, svaka čast divnim vlasnicima) i mislim da smo mi ipak još daleko od tih fensi proseravanja po pijacama kao npr u Kopenhagenu ili Barsi ili Rimu ili gde god. Fuka je ipak dosta fina kafa, ali samo sedenje na pijaci mi nije neki ugođaj najviše zbog palete likova koji se po našim pijacama muvaju (mislim pre svega na alkoholičare i Rome koji nisu fini, znam da ima finih, ali da se ne lažemo, ima ih dosta i ne finih) a i jer sam mišljenja da kafić ipak treba da gleda na nešto (ljude (npr Pržionica) ili ulicu (npr Kafiterija u Kralja Petra)).

3 noćno na Tašu

Noćno kupanje na Tašu je nešto najbolje što možete sebi da priuštite ako vam ovo ludo vreme dozvoli – upad je 500 din a mislim da ima i na 25om maju.

4 splav Kućica

Ovo je moje omiljeno mesto za leto (pored Jarma), i pazite sad, jesu zalasci stvarno predivni ovde, ali ja najviše volim da dođem ujutru kada nema aposlutno nikoga jer rade ujutru od 10 (nemojte da širite dalje, da se ne napravi gužva). Vikendom su žurkice koje su standardno fine.

5 ćevapi Drvce

Evo još jedan fast food preporuka od mene: ćevapi iz Drvceta u Goce Delčeva. Meni su bolji nego iz Morave, e sad možda sam ja seljanka koja jede ćevape 1x godišnje, ali eto, to mislim.

6 dom kulture Silosi

Pored Jarma i Kućice, otkrila sam još jedno najomiljenije mesto a to su Silosi koje mi stvarno nikada nikako nije usput ali je super, i primetićemo, sva su mi 3 omiljena mesta na reci i sva imaju neki kul vajb i kul ekipu, a Silosi imaju i umetničku crtu sa izložbama i instalacijama i grafitima.

7 Redken Anti frizz i Redken Extreme length

Volim Redken i crkla sam dok nisam uzela i jednu i drugu masku – crvena (anti frizz) je hidrantna a plava proteinska. Plava je odlična naravno, ali da vam kažem, meni isti posao radi i ona Lorealova. Inače, kosa mi se skroz ispravila (u smislu, operem je i ona je ravna a rođena sam sa kovrdžavom kosom) i ništa mi iskreno nije jasno, možda je od ovih maski? Što se tiče Anti frizza, njega sam pazarila pre metar dana pa još uvek skupljam utiske, ali od one plave Bed Head 2 maske i All Soft Redkenove još mi se nije pojavila upečatljiva hidrantna, videćemo, za sad je okej (osim kose koja je ravna, zašto je ravna, zna li neko?). Ako u uglu slike primetite i Pattern, kondicioner iz Sephore, imate i za to moju preporuku, gusta i mega proteinska, ali je nema kod nas (ni po Evropi, ova je iz Amerike). Meni se čini da su najpovoljnije na sajtu Numi (generalno dobar sajt).

8 Ljubav žurka

Možda ne bih smela da pričam o tajnim Ljubav žurkama na koje ulazite samo ako ste na spisku (treba vam veza da vas neko stavi na spisak), i pošaljete sms u humanitarne svrhe, ali ovo su stvarno žurke kojima se ja najviše radujem leti, pre svega jer su matinei (znači počne rano, završi se rano) i upravo zbog spiska, zna se ko dođe i muzika je uvek neki melodik haus. Kako da upadnete na žur one may ask? Pa, ne znam, i meni je veza neko preko veze, najbolje da se interno raspitate.

9 Knjiga Pakao Erlenda Lua i knjiga Štefica Cvek u Raljama života Dubravke Ugrešić

Mislim da kada uđem u biblioteku samo uzimam 3 pisca: Erlenda Lua, Ante Tomića i Fantea, što je priznajem kretenski, ali Erlendov Pakao mi je preapsurdan i prekul, stvarno kida i brzo se čita (kao i sve njegovo). Štefica mi je prezanimljiva, gde su strane pravljene kao materijal po kome spisateljica vešto kroji, kao po štepu, a u stilu trivijalnih ljubića, gde je svako iskustvo junakinje isto tako trivijalno. Obe su dosta kratke ako vam to bilo šta znači u životu (meni lično ne), pa eto vam nešto za leto.

Štefica
Pakao

10 treninzi na YT kanalu: Nourish, Move, Love

Ako kao ja obožavate da trenirate kod kuće, preporuka kao ista ta kuća je YT kanal Nourish, Move, Love i mislim da mogu da potpišem da nemate nigde bolje treninge (što plaćene, što free) nego ovde. Inače, predsednica je od skoro i vlasnica bućica od 3 kg i osećam se kao Roki kad treniram a izgledam jbg dosta fino za nekog od 42 godinice 🙂

Nadam se da vam je bilo zabavno 🙂 dajte vi mace neke predloge za nešto?

PozZ

p.s. podržite moj rad

Author

If you're too tired to go out tonight, just think how you'll feel at seventy two!

Comment