Kada ste poslednji put promenili nešto u vašem životu? Ne mislim na okolnosti koje su vas naterale da nešto promenite. Već svojevoljno, vi, kada ste rekli: e danas ću da probam ovo – dosta je priče! U sportu konkretno, kada dugo trenirate ili kada uopšte ne trenirate – treba vam promena. Da iskusite nešto novo. Zanimljivo. Inspirativno. A fizička promena utiče na stanje svesti. Zato je (bar kod mene) uvek sjajna stvar kada probam neki novi vid fizičke aktivnosti. A ovaj put je to bio neverovatni Aerial hoop!

Aerial – šta?!

Ok, da počnem ispočetka. Pre par dana imala sam zadovoljstvo da budem pozvana na jednu sjajnu konferenciju za novinare i blogere. Kao krunisani predstavnik blogerke koja svoj blog obožava ali održava samo kad mu prizna prioritet, bila sam oduševljena što su moja poznanstva jača od moje samodiscipline._MG_7760

Dakle, stigla sam u Aerial Arts pole dance studio na Novom Beogradu koji je pored pole dance-a od skoro dodao i Aerial hoop.  I bila sam oduševljena! Moje domaćice i instruktorke Nataša, Nina i Danka objasnile su da je ova cirkuzantska disciplina u stvari fitnes novitet u Beogradu koja je najbliža pole dance-u (iliti plesu na šipci). Umesto šipke, figure i ples se izvode na obruču (eng. hoop) koji je zakačen za plafon (i ne, ne može da se otkači koliko god da ste teški). Hoop, koliko god jednostavno izgledao, na prvi pogled uplaši kada pomislite da treba tu sad nekako da se popnete i izvodite akrobatske elemente u vazduhu kako bi sve se to uklopili u  neku koreografiju. Pogotovo kad vam saopšte da prvo što treba da uradite kako bi se popeli na hoop jeste da se uhvatite za ring i prebacite noge sebi preko glave. Hm… Međutim, mnogo ali, mnogo je lakše nego što se u prvi mah čini. I neviđen je osećaj kada se posle svega desetak minuta pripreme popnete i (polu) graciozno lebdite u vazduhu (o čemu svedoči moj osmeh na fotografijama).

_MG_7763

Inače, uobičajni trening Aerial hoop-a je koncipiran na sledeći način: 45 minuta zagrevanja a zatim se 45 minuta penjete se na ring (i letite :)). Koliko je sve u stvari jednostavno dokazao nam je fotograf koji je samo došao da snimi reportažu i posmatrao kako mi devojke to radimo a vrlo lako je uspeo i sam da se uspentra na hoop. Tako da čak i da nikad niste trenirali (ili ste u treningu), uspećete da se dočepate hoop-a, ali spremite se na laganu upalu mišića ruku i na činjenicu da ćete tek vremenom, kao i u svakoj disciplini, postepeno  graditi snagu i fleksibilnost potrebnu za pravljenje figura u vazduhu. I naravno, obožavati vaš um koji vas je doveo do toga da promenite vaše telo. A za ovo ne postoji cena. Kao ni za prvi trening Aerial hoopa – potpuno je besplatno da probate!

I? Hoćete li promeniti nešto ove nedelje?

_MG_7839

Za više informacija o studiju posetite Aerial Arts pole dance studio web stranicu._MG_7762

_MG_7773

_MG_7809

Do sledeće avantute, šaljem srdačni

pozZ

p.s. Želite da napišete knjigu od početka do kraja, a zatim je i objavite? Prijavite se za najbolji KURS KREATIVNOG PISANJA na svetu 🙂

Author

If you're too tired to go out tonight, just think how you'll feel at seventy two!

2 Comments

Comment