Imam četrdeset i dve godine i ne mogu da budem trudna.

Ipak, sveukupno šest nezaštićenih koitusa od moje poslednje menstruacije govori da možda mogu da budem. Na sve to, 5 days late, kako prikazuje moja cvetić aplikacija za računanje ciklusa, govori da ovo nije samo možda, već zaista mogu.

Hm.

Još više od potencijalne trudnoće plaši me pomisao o menopauzi koja mi se, znam, neminovno sprema jednog dana, kao i smrt, s tim što mi smrt deluje bar sto puta zabavnije od menopauze.

Imam četrdeset i dve godine… Jasno vam je da tek ne mogu da budem u menopauzi! No ako je ovo neka surova ili-ili igra univerzuma, jebi se baš univerzume.

Nisam ja neka paničarka da se razumemo i nisam se mnogo puta tripovala da sam trudna. Tačnije, nikad se nisam paranoisala dalje od poneke gugl pretrage koja bi me umirila kako to zaista nisam. Ne ložim se ni sad, ali na celu moju muku onih šest odnosa nisu bili monogamni, i onda mi se pitanje o poreklu oca deteta koje se nije začelo (je l’ da da nije?), cerilo iz pozadine mozga.

Da ne mislite kako sam totalno nezrela, oba potencijalna oca su bila obaveštena o ovom kašnjenju iz aplikacije. Oba sam umirivala odlučno, nalazeći sve razloge kako nisam zakevila, i isto tako odlučno ustala da odem i kupim štapić na koji se piški.

Da li imam grčeve? Imam.

Da li su mi grudi natečene? Jesu.

Da li imam povećan apetit? Lista namirnica u mom želudcu: kokice, porcija ćevapa sa kajmakom, grisine, pomfrit iz Meka pa opet kokice… Mislim da smo ovu zagonetku rešili.

Da li smo koristili zaštitu? Pa moji kandidati za genetski materijal svaki put su sišli, što se narodski kaže, stanicu ranije a ovaj više puta oprobani metod kontracepcije je za mene najpozudaniji od kad imam snošaje.

Da li mi je nekada ranije kasnila menstruacija? Nikada u mom jebenom životu.

A sada kasni p-e-t dana.

Nakon ponovnog guglanja o ranim simptomima trudnoće, koji su priznaćete, dosta klizav teren, prebacujem se na pretraživanje o benefitima menopauze:

    • Nećete imati menstruaciju (ne seri)
    • Nećete brinuti o trudnoći (ma šta kažeš)
    • Nećete imati pms (ozbiljno?!)
    • Povećano samopouzdanje i mudrost

Nastavljam sa pretragom ali osim životne mudrosti i izostanka menstruacije, ne pronalazim ama baš ništa pametno, a već sam na trećoj strani gugla. Menstruacija mi već fali a mudrosti očigledno nemam kad sam sebe dovela u ovu kretensku situaciju.

Zatvaram laptop.

Imam četrdeset i dve godine i idem da kupim svoj prvi test za trudnoću.

Koja sam ja budala.

Ulazim u DM gde se na ulazu zaobilazim sa trudnicom, a iza sledećeg rafa me dočekuju kolica za bebom i sveža porodilja koja mi se ljubazno osmehuje. Da je ovo film, bila bi parodija. Pokušavam da se osmehnem nazad ovoj finoj ženi, mada kiselo.

Na policama za suplemente ne vidim testove a ja ne umem da tražim prodavačici šta mi treba. Dobar dan, da li možete da mi date jedan test jer sam se jebala sa dvojicom likova, ne, ne, odvojeno naravno ali mi svakako nije baš milo da sam zatrudnela? Kapiram da ovo nije baš rečenica koju želite da izgovorite naglas, barem ja ne. Da, znam da mogu da kažem da mi samo treba test, ali odjednom, ne umem da bilo šta prevalim preko jezika.

Odlazim u Lilly jer DM nije rešio moje pitanje piškenja na štapić.

Nije da ne želim decu, don’t get me wrong. Obožavam decu. Želim decu. Samo nekako bolje isplaniranu od nezaštićenih odnosa silaženja stanicu ranije. Romantičniju. Mama i tata su se mnogo voleli i pravili vas s ljubavlju decu… A ne kako me je tata dovatio od pozadi decu. Ili mama nije baš sigurna čija je semena tečnost bila snažnija ljubavi, ali važno je da si tu.

Univerzume jbt.

Pitam se, da li se u nenadanom trenutku napravljena deca manje vole? I da li način pravljenja ima uopšte bilo kakav otisak na decu? Kako su mene moji pravili?!

Jao bre, fuj!

U Liliju, ispred rafa sa suplementima, stoji promoterka i objašnjava mušteriji koje suplemente da pije za održavanje zdrave trudnoće. Preznojim se sva, pa se razmišljam da li da je pitam za test ili za sredstvo za ublažavanje valunga (sredstvo, da me sredi).

Zatvorim oči na duže od pet sekundi, ipak ne progovaram ni sa kim i izlazim još više sluđena.

U stan, u stan, najbolje je u stanu, ali moji prsti nastavljaju da guglaju. Jedan od mogućih otaca me zove na svakih pet minuta da proveri šta sam uradila, a drugi stidljivo pita kako sam.

Obojicu privremeno blokiram da odmorim mozak, što je, nadam se, odlika pmsa.

Nakon daljeg, i prilično uzaludnog guglanja koje me je dovelo sve do bezgrešnog začeća presvete bogorodice, najzad odlučujem da odem do apoteke. Naravno, piškim pre nego što izađem, i naravno prekasno shvatim da je to dosta glup potez, ali kako smo već razumeli, ova menopauzna ili majčinska figura nije baš bistra. Ljubazna apotekarka mi nudi dva štapića po ceni jednog, ali odlučno odbijam, u nadi da se ovo dešava samo jednom u četrdeset i dve godine.

Babyrapid, kakvo polu-pristojno kopirajtersko rešenje imena za test! Rapidno će vam se ili srušiti ili ostvariti svi vaši snovi, a sve uz pomoć jedne moguće oplođene jajne ćelije koja će postati embrion a zatim i beba.

Čitam celokupno uputstvo za upotrebu i ponosim se sobom i svojim štreberskim pristupom situaciji. U pakovanju se nalaze posudica u koju se urinira a zatim i kartonče u obliku šibice na kome se pojavljuju crte koje rapidno određuju vašu sudbinu. Instrukcije kažu da je test poprilično pouzdan ali meni se i dalje ne piški. Da nisu baš sve lađe potonule, setim se da imam lubenicu u frižideru. Čaša vode i lubenica – pratite me za još saveta kako da vam se ubrzate proces pripreme za jednokratni test za trudnoću.

Nakon pola h mi se pripiški, bravo ja.

Urin mi je skoro pa proziran, što je nadam se, odlika ne-trudnih ljudi. Štapić u roku od desetak sekundi pokazuje jednu crtu i sada ostaje još još sto osamdeset sekundi da se vidi da li će se pojaviti i ona zlosutna, druga.

Sva sreća da su ova dvojica blokirani.

Dok prosipam posudicu sa mokraćom u wc šolju, već je prošlo šezdeset, i sad sam malo mirnija.

Ali kada se okrenem prema štapiću, imam šta da vidim.

Univerzume brate moj, gotivim te ali smisao za humor ti je dosta problematičan.

Uvek sam mislila da su ti od-tog-trena-je-sve-pošlo-naopako momenti više teatralni od gledanja u tanki karton koji je pokazivao dve crvene crte.

Imam četrdeset i dve godine i napravila sam žešće sranje… Ali barem nisam u menopauzi.

Author

If you're too tired to go out tonight, just think how you'll feel at seventy two!

Comment