Life is all about you and not at all about you
Now, that’s two opposing thoughts and yet both of them are true…

Ležimo na stenama. Toplo mi je na licu. More ispod mene. Slušamo muziku sa malog zvučnika. Nisam sigurna da li sam u nekom filmu. Ili novoj reklami za Light Blue, Dolce & Gabbana.

Rovinj je magija.

Dah bezbrižnosti. So, četinari, stene. I sunce, uvek sunce.

I hiljadu puta pomislim isto. Stavi na blog, stavi na blog. Ali – nemam pojima gde da popijete najbolju kafu u Rovinju. Ne znam ni da vam preporučim restoran. Ni da dam 10 razloga zašto treba da odete u Rovinj u septembru. Rovinj je Rovinj. Jebena magija. Jebena ljubav. Nemate pojima šta vas tačno vuče tamo, ni šta je toliko dobro. Neobjašnjivo, kao i svaka ljubavna priča.

Znam doduše gde da odsednete – u Vili Dobravac. Da se opustite sa najlepšim pogledom na Rovinj. Znam i da vam kažem da se prošetate starim gradom. Tada će pločnici da vam pevaju pod stopalima. A možete da popijete kafu bilo gde. Pojedete burek u bilo kojoj pekari. Da obradujete nepce. Možete da se okupate na Škarabi, ili u samom centru, kod Mediteranea, kod Monte Mulinija… Čisto da se teleportujete u raj na dan. Da uzmete bilo koji brodić i vrlo verovatno vidite delfine. Možete da pričate sa meštanima. Za dušu. I naravno, popijte čašu vina. Ali ne bilo kog, već belog, pod nazivom Suita – iz kuće Dobravac. Za ispunjeno srce.

A najviše, najviše vam želim da pogledate zalazak sunca. Odakle god. Da shvatite zašto ste živi. Obećavam, u trenutku dok sunce tone u more, shvatićete razlog svog postojanja… Koji ćete do sutra zaboraviti, ali nema veze. Čeka vas još jedan u Rovinju, uvek savršen, uvek čaroban.

Ostalo, nema šta da vam pričam. Neka priča muzika i neka pričaju slike. Meni ostaje da čekam sledeću godinu, za sledeće magično more-amore.

 

Do sledećeg putovanja, šaljem vam srdačni

pozZ

p.s. support my work

Author

If you're too tired to go out tonight, just think how you'll feel at seventy two!

Comment