Podvlačimo crte pred Novu Godinu. Bar ja. Iskoristim jedan jedini trenutak da se okrenem.

I evo me.

34 posta, 1 online priručnik i 2 (lična) predavanja kasnije. I jedna knjiga za (buduće) pisce na putu ka objavljivanju.

34 teksta, s ljubavlju i znojem napisana. 1 super besplatni priručnik za sve one koji žele da vežbaju pisanje. Dva predavanja gde je došlo oko 30 ljudi ukupno da čuje šta ja to pametno imam da kažem. I još par gde sam gostovala. Ne znam koliko lajvova na Instagramu gde sam sa Jelenom delila znanje, to nisam računala. I knjiga koja samo što nije ugledala svetlost dana.

S druge strane, evo me isto tako s nekim ciframa.

2 (pre)ozbiljne operacije, X sloma živaca, 4 putovanja i nebrojeno novih prijatelja kasnije.

2 operacije gde je najvažnija lekcija bila ona oko 5 ujutru u kojoj sam shvatila – ako je vreme, vreme je. Ne zavisi od mene. Slomovi živaca u kojima sam opet shvatila isto: ne zavisi od mene. A s druge strane, 4 putovanja, na nove i stare lokacije. Bezbrojni prizori i ponovna začuđenost pred magijom života. I još nebrojeno novih prijatelja, sa toliko radosti u sebi da ne znam kojoj galaksiji da se zahvalim što su baš mene izabrali da se družimo.

I eto, planeta nam se okrenula još jednom. Ciklusi me teraju da se prisetim šta je to što sam pametno uradila. A lakše je sebi uvek brojati poraze nego pobede, reče jedna Maja.

I zaista nas je tako život naučio. Bar mene. Jer iznad potiljka zvrji jedno “a mogla sam još i ovo…”.

Zato i crta. Da znam šta je sve to što sam postigla. U 365 svitanja uspela da napravim.

I onda se okrenem još više. Još dalje. I pogledam gde sam počela i odakle. I nasmejem se svojoj ludosti. I divim kako sam sve to naučila.

A pošto pogled ne može da dosegne daleko u budućnost (i ne treba jer mu se inače ne bih radovala), hajde da kažem sebi: “Najbolje tek dolazi!”

I isto kažem i vama <3 Cool mantra, zar ne?

Pogledajte sve oko sebe i setite se stvari koje ste nekada želeli jako a koje sada imate. I znajte da je isto tako moguće imati i ono što sad trenutno želite.

Zato budite nestrpljivi u iščekivanju onog neviđenog a ja vam želim najspektakularniju godinu do sada 🙂

MerryChristmas

SREĆNA NOVA 2018 I BOŽIĆNI PRAZNICI <3

pozZ

p.s. Želite da napišete knjigu od početka do kraja, a zatim je i objavite? Prijavite se za najbolji KURS KREATIVNOG PISANJA na svetu 🙂

Author

If you're too tired to go out tonight, just think how you'll feel at seventy two!

5 Comments

  1. Хвала такође све најлепше и најбоље у Новој години. С поштовањем

Comment