Dobrodošli na kurs kreativnog pisanja! 

Oduvek ste sanjali o tome da postanete pisac? Želite da saznate kako da objavite – i napišete – knjigu? Onda je ovaj kurs kreativnog pisanja za vas!

Kako izgleda kurs?

Svake nedelje pišete po jednu priču na zadatu temu uz predavanja o kreativnom pisanju 🙂 Vaše priče se pregledaju i od strane predavača ali i od strane drugih polaznika. Kurs kreativnog pisanja formira vas kao pisce i detaljno objašnjava kako da napišete knjigu – ali i da je prodate i zaradite od pisanja! Cilj kursa je takođe i da saznate kako teče kreativnost, da vas ohrabri da pišete i da vam omogući da uživajte u procesu stvaranja.

Dva predavača su tu da se pisanje sagleda iz različitih uglova: o pisanju govori pisac Aleksandar Petrović sa višegodišnjim iskustvom u pisanju romana i kratkih priča, kao i Ana Gord koja će vam otkriti praktične savete za pisanje, objavljivanje i prodavanje knjige.

kurs kreativnog pisanja
Želite da saznate kako da objavite – i napišete – knjigu? Onda je ovaj kurs kreativnog pisanja za vas!

Šta ćemo sve lepo raditi na kursu:

Prvi čas:

Upoznavanje polaznika – najbolji deo kursa 🙂 Ana priča o (ne)važnosti talenta i inspiracije, demistifikaciji zarade od pisanja, kako pronaći vremena za pisanje i šta raditi u slučaju blokade. Aleksandar priča o osnovama kreativnog pisanja: zaplet – Frajtagova piramida, likovi, dijalog, sinopsis, razlika u pristupu pisanju priče i romana.  Na kraju časa dobijate nedeljni zadatak da napišete priču na zadatu temu. Dakle odmah vas bacamo u vatru, ali (do sada) su svi preživeli 😉

Drugi čas:

Ana priča o tome kako objaviti knigu preko izdavača ili samostalno kao i kako objaviti e-knjigu. Spominjem i alternativne vrste objavljivanja kao što su website, blog i socijalne mreže. Aleksandar priča o razradi književnih likova: šta je sve nephodno znati o liku da bi bio uverljiv,  o dijalozima: o načinu govora, prikazivanju međusobnih odnosa kroz dijalog, davanju dinamike radnji i sl. Na kraju časa: čitanje priča, diskusija o baš vašoj priči + zanimljivi nedeljni zadatak!

Treći čas:

Ana priča o promociji knjige (ili priča i pesama) kao i ulozi interneta u marketingu kod pisanja: kako se najbolje predstaviti na mreži i koristiti Facebook ili Instagram u svoju korist. Aleksandar priča o specifičnosti zapleta različitih vrsta romana, obraćanju pažnje na detalje i kako da pisac uspešno pokaže priču – a ne prepričava. Na kraju časa: čitanje priča, diskusija o pročitanom + nedeljni zadatak koji pokreće maštu.

Četvrti čas:

Ana priča o zaradi od pisanja – bez obzira da li imate završenu knjigu ili samo jednu priču – uz detaljne primere. Aleksandar priča o važnosti čitanja kvalitetnih romana i podsvesnom skupljanju tajni zanata kao i o pisanju romana u serijama i osluškivanju čitalaca. Na kraju časa: čitanje priča, diskusija uz zadatak koji vas navodi da pišete i nakon završenog prvog dela kursa.

Nastavak kursa:

Nakon ove četiri nedelje, možete nastaviti kurs – i čak napisati knjigu. U drugom delu forsiramo isključivo praktičan rad kroz pisanje i diskutovanje o pričama uz individualni rad 1-na-1.

Šta dobijate na ovom kursu?

Evo samo nekih stvari koje ćete dobiti na kursu:

  • napisaćete najmanje 4 priče,
  • najmanje jedna vaša priča će biti objavljena na sajtu Napiši svoju priču 🙂
  • naučićete kako da objavite knjigu,
  • napravićemo raspored za pisanje koji se prilagođava vama,
  • pomoć oko književnih konkursa i promovisanja knjige,
  • vaši radovi će biti promovisani na društvenim mrežama koje prati nekoliko hiljada ljudi itd.

Više o predavačima:

Ana Gord

DSC_0222

Već 6 godina uspešno vodim jedini blog za pisce na ovim prostorima, a imam iza sebe objavljeno nekoliko e-knjiga i štampanu u pripremi. Pišem prozu a izabrane pesme i priče objavljene su mi u književnim časopisima i na internet portalima. Pohađala sam kurseve kreativnog pisanja kod prof. Mihajla Pantića, prof. Miomira Petrovića i spisateljice Lane Bastašić. Završila sam i online kurs Academic Writing na Duke University kao i MasterClass kurs kreativnog pisanja Margaret Atvud i Džojs Kerol Outs.

Aleksandar Petrović

Autor tri romana i dobitnik prve nagrade za dramsku minijaturu Radio Beograda. Brojne priče objavljene su mu u regionalnim časopisima i na internet portalima. Član Udruženja književnika Srbije. Pohađao kurseve kreativnog pisanja kod prof. Zorana Živkovića, prof. Miomira Petrovića i Marije Ivanić. Završio kurs Start Writing Fiction na The Open University i MasterClass kurseve Margaret Atvud i Džejmsa Patersona. Više o Aleksandru možete pročitati na aleksandar-petrovic.com.

Vrlo moguće vas zanima i ovo…

Da li je ovaj kurs za početnike?

Apsolutno DA. Čak i ako nikada ništa niste napisali, ovaj kurs će vas „naterati“ da pišete… I izvučete iz sebe ono što niste ni sanjali da imate 🙂

Šta tačno na ovom kursu pišemo?

Svake nedelje pišete po jednu priču (ili pesmu) na (obećavamo) vrlo zanimljivu temu 🙂 Na kraju kursa imate završeno minimum 4 priče, tj za polaznike mentorskog rada 12 priča – ili 12 poglavlja knjige. 

Da li će moje priče biti negde objavljene?

DA! 🙂 🙂 🙂 Najmanje jedna vaša priča će biti objavljena na sajtu Napiši svoju priču 🙂

Da li je ovo kurs za autore koji su već objavljivali?

Apsolutno DA. Čak i ako imate završen roman ili zbirku, ovaj kurs će vas naučiti kako da objavite i prodate svoju knjigu.

Šta ću sve naučiti na ovom kursu?

Na kursu ćete naučiti kako da napišete, objavite i prodate svoje delo. I zaradite. O da – i to!

Kako je bilo na prošlom kursu?

Rezultati rada polaznika proteklih godina jesu nekoliko romana (tri već objavljena, i pet u štampi!) i par zbirki priča 🙂 Možemo biti samo ponosni 🙂 Klikom ovde pročitajte samo neke od predivnih priča koje su nasatale tokom kursa 🙂

Da li je bitno koliko imam godina?

Da. Kurs je namenjen polaznicima preko 18. godina starosti.

Da li je ovaj kurs za mene?

Ako ovo čitate, odgovor je vrlo verovatno DA 🙂 Ovaj kurs je namenjen svima koji žele da usavrše svoje pisanje i nauče kako da objave i prodaju svoju knjigu na našim prostorima – dakle primenjivo znanje iz višegodišnjeg iskustva. Jedina stvar koju morate da radite jeste da pišete. Takođe, s vremenom i uz primenu veština koje ćete steći na ovom kursu, možete postati pisac i imati u rukama svoj prvi bestseler. Takođe, ukoliko se odlučite da radite sa nama 3 meseca, velika je verovatnoća da ćete napisati knjigu 🙂

Šta ukoliko kovid-mere ne dozvole održavanje kursa uživo?

Ukoliko bude bilo potrebe, kurs ćemo prebaciti online u istom terminu 🙂

Datumi održavanja kursa:

  • ponedeljak 6. decembar,
  • ponedeljak 13. decembar,
  • ponedeljak 20. decembar i
  • ponedeljak 27. decembar u terminu od 18h-20h.

Dakle četiri ponedeljka od 6. decembra u terminu od 18h do 20h.

Lokacija:

NOVA ISKRA, Gavrila Principa 43 (kreativni hab).

Savetujemo da dođete 10 minuta pre početka svakog časa.

Cena:

Kurs mogu uplatiti i fizička i pravna lica.

100 EUR

VAŽNO: Broj mesta je ograničen!

Napomene: Navedene cene važe za uplate u roku od 5 radnih dana od prijave. Za uplate iz inpstranstva, cena se povećava za +15%. Iznos je nepovratan osim ako učesnik ne otkaže 24h pre početka kursa. Iznos se takođe ne vraća ukoliko polaznik ne rešava nedeljne zadatke. Za mogućnost plaćanja na rate, javite se na mail (u zavisnosti od vremena prijave). 

MENTORSKI PROGRAM

Šta ako ste već pohađali kurs i želite da nastavite?

Za sve polaznike ili zainteresovane, mentorski program se održava svakog meseca.

Mentorstvo izgleda slično kao kurs – svake nedelje pišete ili na temu ili prema svom kosturu (poglavljima), s tim što se piše 1000 reči a na kraju meseca se čujemo da vidimo kako napredujete . Ovaj recept se pokazao sjajajn za one koji nemaju vremena (ko ima?!) pa ih pisanje sa nama natera da svake nedelje nešto napišu a na kraju imaju ili 8 priča ili 12 ili (imali smo i te slučajeve) 12 poglavlja.

Cena mentorstva je 80 EUR. Mail za prijavu je isti 🙂

Prijave i dodatne informacije:

Sve informacije možete dobiti na mail: info@anagord.com
Ili ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili želite da se prijavite na kurs, popunite formular ispod 🙂 Družimo se uskoro!

Prijavi se ovde:

Author

If you're too tired to go out tonight, just think how you'll feel at seventy two!

Comment